Prinses Máxima Centrum

Adoptie Ouder Kind Kamer in het Prinses Maxima Centrum

Jarola Foundation heeft een Ouder Kind kamer geadopteerd in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Ook heeft Jarola Foundation een schenking gedaan om voorzieningen te realiseren, innovatieve behandelingen te ontwikkelen en vooruitstrevend onderzoek te doen die buiten de reguliere zorg vallen. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is in mei 2018 geopend en behandelt vanaf dat moment alle kinderen met kanker uit heel Nederland en heeft als missie: ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven.

Als een kind opgenomen moet worden voor de behandeling van kanker, is het voor ouders het allerbelangrijkste om dag en nacht bij hun kind te kunnen zijn. Dat kan in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, want speciaal voor dit doel is de Ouder-kind Eenheid ontwikkeld. In overleg met ouders van en kinderen met kanker is er gekeken naar hoe deze kamers eruit moeten zien.

Zo zijn alle 87 opnamekamers voorzien van een eigen ouderverblijf. De ruimtes zijn te scheiden door een schuifwand voor rust en privacy. Kind en ouder hebben ieder eigen voorzieningen waaronder een eigen badkamer en, een hele grote wens van de ouders, een eigen balkon. Ouder-Kindkamers dragen bij aan de emotionele stabiliteit van het kind en zijn daarom van groot belang tijdens de behandeling. Bovendien dragen ze bij aan het gevoel dat het gewone leven zoveel mogelijk doorgaat.