Water voor Dundubala Village

Water in Zimbabwe

‘Welkom, wij willen vooruit’, zingen de vrouwen bij aankomst in Dundubala, Zimbabwe. We worden ontvangen met zang en dans, vele enthousiaste kinderen. Villagehead Vincent en de bewoners van Dundubala zitten klaar onder de grote schaduwrijke boom. Hoop en verwachting wordt omgezet in een waterput, in nieuwe kansen.

Jarola Foundation heeft samen met Hilde Zielman-Pruim, die een fantastisch bedrag van € 15.000 bij elkaar heeft gefietst, en MPilo Foundation een 60 meter diepe waterput geboord voor het dorp Dundubala op het platteland van Matabeleland in Zimbabwe.

Hilde was erbij toen de waterput werd aangelegd, een bron die 3600 liter schoon drinkwater per uur geeft. Omdat er extra budget was, is er een solarpomp opgezet (4 zonnepanelen en een 500 liter jojotank als reservoir), zijn er 2 aftappunten gemaakt en is het geheel met een sterk hek omheind.

‘Hartverwarmend en bijzonder om deze mensen in de ogen te kijken, met ze te praten (iedereen spreekt Engels waardoor communicatie makkelijk is) en de dagelijkse impact van water te zien’, vertelt Hilde. ‘De dankbaarheid en het leven samen delen als community heeft diepe indruk op me gemaakt’. Water is de eerste stap uit de armoede. Water is leven!