Team Passione di Jurre di Kika

Team Passione di Jurre di Kika

Team Passione di Jurre di Kika (P.d.J.d.K.), bestaande uit 21 leden, heeft al meer dan €115.000 opgehaald voor Kika. De stichting die zich inzet voor een toekomst waarin kinderen kankervrij kunnen leven. Van de 21 teamleden komen 17 personen uit de gemeente Hardenberg. Samen nemen zij deel aan de Giro di Kika. Een vijfdaagse fietstocht door de bergen van Italië met als doel geld in te zamelen voor Kika. Dit jaar doen zij voor de derde keer mee. Het bijzondere van deze editie is dat de vriendengroep van Jurre, supporters in 2022, deze uitdaging nu ook zelf aangaat.

Herinnering aan Jurre

Jurre was een geliefde zoon, broer, zwager en vriend binnen het team. Helaas waren er voor zijn vorm van kanker niet voldoende behandelingsopties beschikbaar. Na negen verschillende chemotherapieën was de medicijnkast leeg en op 18-jarige leeftijd is Jurre overleden aan de gevolgen van kanker. Het team wil voorkomen dat artsen in de toekomst nog moeten zeggen: “We kunnen niets meer voor jou doen.”

Doel verhoogd naar €125.000

Het oorspronkelijke doel van Team Passione di Jurre di Kika was om €100.000 bij elkaar te fietsen. Dit doel is inmiddels ruimschoots gehaald, waardoor zij nu een nieuw doel hebben gesteld: €125.000. Dit geld kan Kika goed gebruiken voor onderzoek naar betere behandelingen.

Samenwerking met Jarola Foundation

Via diverse activiteiten kwam het team in contact met de Jarola Foundation. Beide organisaties delen een gemeenschappelijk doel: een betere wereld voor de kinderen. Jarola Foundation richt zich op het verbeteren van leefomstandigheden en zelfredzaamheid van kinderen wereldwijd. Team Passione di Jurre di Kika zet zich in voor een hogere genezingskans voor zieke kinderen.

Dank aan alle donateurs

Het verhaal van Team Passione di Jurre di Kika is te vinden op www.girodikika.nl/passione-di-jurre-di-kika-2. Doneren is nog steeds mogelijk en elke bijdrage helpt het team om nog meer geld in te zamelen voor dit belangrijke doel.