Kinderen in de Hoorn van Afrika

Hoorn Afrika

Jarola Foundation steunt via UNICEF kinderen in de Hoorn van Afrika. Gezinnen ontvangen de levensreddende middelen die ze nu nodig hebben.

Klimaatverandering, conflicten en voedselschaarste zorgen in Oost-Afrika voor één van de ergste noodsituaties in 40 jaar.

  • Klimaatverandering zorgt voor steeds extremere droogte. Oogsten mislukken en vee sterft. Hierdoor ontstaan voedseltekorten.
  • Deze voedselcrisis wordt verergerd door de oorlog in Oekraïne. Veel tarwe komt uit deze regio en de prijzen van tarwe stijgen snel.
  • De aanhoudende conflicten in de regio zorgen ervoor dat veel mensen hun huis ontvluchten op zoek naar veiligheid en bescherming.

UNICEF helpt families en kinderen in deze stille ramp en breidt haar levensreddende noodhulp in de regio uit. UNICEF is ter plaatse in Ethiopië, Kenia, Somalië, Eritrea en Djibouti en zorgt ervoor dat ernstig ondervoede kinderen behandeld worden.

Maar noodhulp alleen is niet genoeg. Voor de lange termijn zijn er ook dringend oplossingen nodig en hier werkt UNICEF ontzettend hard aan door het aanleggen van duurzame en klimaatbestendige watervoorzieningen en zanddammen.

Kinderen in Oost-Afrika hebben onze hulp nodig, nu en in de toekomst. Samen kunnen we structureel het verschil maken en deze kinderen een betere toekomst bieden.